Sådan laver du tidsstyret indhold i TYPO3

Styr præcis hvornår at indhold skal vises oh skjules igen, helt ned til det præcise minut

Tidsstyring er en killer-feature når det kommer til planlægning af indhold! Fra tid til anden kan det være bestemt indhold som skal pryde forsiden og så fjernes igen efter 14 dage. 

Det kan gøres ved at du logger ind om i dag og opretter indholdet. Du åbner derefter din kalender og opretter en reminder/todo/opgave om 14 dage hvor at du skal logge ind og fjerne indholdet igen.

Men så kom der lige noget i vejen...

14 dage senere sker der så det at telefonen ringer, du er blevet syg eller noget helt tredje.

Og inden at du ved af det så har jeres besked om ferielukket stået der en uge mere eller i har lovet 50% på alt i butikken, uden at i har haft lageret til det.

i TYPO3 kan du styre publisering af sider og indhold helt ned til det præcise minut og på samme måde kan du styre hvornår at indholdet eller hele siden igen skal skjules.

Publicer eller skjul en hel side på et bestemt tidspunkt

Når du har valgt en side i sidetræet, trykker du på ikonet for "Side egenskaber". Det er det ikon du ser på det første billede.

Vælg fanebladet "Adgang". Her har du mulighed for at skjule siden her og nu - men det vi er interesseret i er de to dato felter nederst.

Feltet til venstre giver div mulighed for at vælge en publiserings dato. Det vil sige, at indtil at den dato, så er siden ikke tilgængelig. Efter den dato, så vil siden automatisk blive tilgængeligt og vist.

Til højre, kan du vælge hvornår at siden igen skal skjules og deaktiveres.

Begge dele sker automatisk

Publicer eller skjul et enkelt indholdselement på et bestemt tidspunkt

Efter at du har valgt en side i sidetræet og ser på de indholdslementer som du har på siden, finder du det indhold du gerne vil tidsstyre.

Til højre har du nogle ikoner, tryk på "Blyanten". Det tager dig til der hvor at du redigere indholdselementet.

Tryk på fanebladet "Adgang". Her kan du vælge præcis hvilken dato og tidspunkt at et indholdselement skal vises på. Eller, hvornår at det skal skjules